Użytkowników online: 39
kulinaria
« Powrót  

Babka kakaowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 7
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
mąka ziemniaczana 1 szklanek
cukier 0.75 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
jajko 5 sztuk
margaryna 1 kostek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
kakao 2 łyżek stołowych
olejek arakowy według uznania
cukier puder według uznania

Wykonanie:

Jajka ubić z cukrami na puch, dodać mąki wymieszane z proszkiem i kakaem, dolewać roztopioną i ostudzoną margarynę oraz olejek. Wszystko dobrze wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec ok.60 minut w 180 stopniach. Zimną babkę obsypać cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: lukas010

Data: 2009-04-18

dobra była na Wielkanoc

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER