Użytkowników online: 47
kulinaria
« Powrót  

Babka kokosowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
margaryna 200 gramów
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 10 gramów
jajko 4 sztuk
proszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowych
sok cytrynowy 1 łyżek stołowych
sok pomarańczowy 5 łyżek stołowych
wiśnia kandyzowana 100 gramów
wiórki kokosowe 100 gramów

Wykonanie:

Jajka ubić z cukrami, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i ostudzoną, roztopioną margarynę oraz soki. Dobrze połączyć.Dodać wiórki i wiśnie. Masę wyłożyć do przygotowanej formy. Piec ok.60 minut w 180 stopniach. Ostudzoną babkę posmarować konfiturą, posypać wiórkami kokosowymi i udekorować kandyzowanymi wiśniami.

Uwagi:

pokrojone kandyzowane wiśnie

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: lukas010

Data: 2009-04-18

Jedna z moich ulubionych

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER