Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Kotlety a la gołąbki z kaszą manną

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czosnek 2 ząbki
sok pomidorowy 1 litrów
olej według uznania
bułka tarta według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
vegeta według uznania
cebula 1 sztuk
jajka 3 sztuk
kasza manna 2 szklanek
kapusta biała 500 gramów
mięso mielone 500 gramów

Wykonanie:

Kapustę i cebulę drobno posiekać, pozostawić ,aby zmiękła. Dodać mielone mięso, kaszę manną i jajka. Dobrze wymieszać, doprawiając jarzynką, pieprzem i solą. Z masy, rękoma, formować niewielkie kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Układać w garnku i zalać zalewą pomidorową połączoną z rozdrobnionym czosnkiem i doprawioną solą i pieprzem. Gotować 75 minut, pod przykryciem, na małym ogniu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: edl26

Data: 2008-12-10

Bardzo pyszne po ugotowaniu..jednak odgrzewane nie są już tak dobre :(

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER