Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Jajka z sosem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko na twardo 3 sztuk
chrzan 1 łyżek stołowych
sól według uznania
cukier według uznania
korniszon 3 sztuk
majonez 0.7 szklanek
szczypiorek 2 łyżek stołowych
sok cytrynowy według uznania
kapar 1 sztuk
papryka czerwona 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Wykonanie sosu chrzanowego: obrać ugotowane 1 jajko na twardo. Przestudzone żółtko utrzeć z chrzanem, białko drobniutko posiekać. Składniki połączyć, doprawić solą oraz cukrem.
Przygotowanie sosu korniszonowego: drobniutko posiekać korniszony, wymieszać z majonezem (1 łyżka) i doprawić solą.
Przygotowanie sosu remoulade: posiekany szczypiorek wymieszać z posiekanymi 2 jajkami i z 2 łyżkami majonezu. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem cytrynowym.
Przygotowanie sosu kaparowego: kapary odcedzić z zalewy, dodać do majonezu (0.5 szklanki), doprawić solą, posypać paskami czerwonej papryki.

Uwagi:

kapary - 1 słoiczek, paski czerwonej papryki - 2 łyżki, posiekany szczypiorek

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER