Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kaczka z czerwoną kapustą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kaczka 1 sztuk
kapusta czerwona 1 sztuk
smalec 4 łyżek stołowych
słonina 50 gramów
cebula 2 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
margaryna 1 łyżek stołowych
wino czerwone wytrawne 1 szklanek
cytryna 1 sztuk
Winogrona 15 sztuk
sól według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Z kaczki odkroić skrzydła, szyję i kręgosłup. Połówki kaczki usmażyć na smalcu. Podroby oraz jedną cebulę posiekać i zrumienić na margarynie, podlać wodą i gotować 30 minut. Połówki kaczki przełożyć do rondla, podlać wywarem z podrobów i dusić, aż mięso będzie prawie miękkie.
Kapustę poszatkować, sparzyć wrzątkiem, posolić i skropić sokiem z cytryny. Słoninę pokroić i smażyć z posiekaną jedną cebulą, oprószyć mąką i razem z podrobami przełożyć do kapusty, zalać winem i poddusić. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Porcje kaczki obłożyć kapustą i dusić przez 40 minut. Pod koniec dodać winogrona.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER