Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Rosół z kury z makaronem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kura 1 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
pieprz ziarnisty 5 sztuk
liście laurowe 2 sztuk
vegeta według uznania
maggi według uznania
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

Kurę sprawić, zalać gorącą wodą i zagotować, zbierając szumowiny. Gotować na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W połowie gotowania dodać oczyszczone warzywa i przyprawy. Rosół podawać z makaronem , posypany posiekaną natką.

Uwagi:

natka pietruszki, gałązki estragonu lub lubczyka

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-30

nie ma to jak poczciwy rosolek;)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER