Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Babka z kisielem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kisiel cytrynowy 1 sztuk
margaryna 0.5 kostek
mąka 2 szklanek
mleko 1 szklanek
jajko 4 sztuk
cukier 0.5 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych

Wykonanie:

Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym żółtku, wsypać kisiel w proszku, mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem, przełożyć do wąskiej, podłużnej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 50 minut w 180 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: lulia

Data: 2011-03-05

zobaczymy czy dobre :))

Autor: asd

Data: 2010-05-01

poprostu pycha

Autor: zony chiper krytyk

Data: 2010-03-06

nie dbre za durzo kislu

Autor: Justynk@

Data: 2010-02-28

Jestem wielbicielką tej strony

Autor: Justynka

Data: 2010-02-28

wypróbowałam wasz przepis ciasto wyszło bardzo dobre

Autor: Justynka

Data: 2010-02-28

bardzo fajna strona kuchni

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER