Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Zupa szczawiowa z jajkiem w koszulce

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szczaw 200 gramów
ziemniak 400 gramów
śmietana 4 łyżek stołowych
rosół z kostki 2 kostek
jajko 4 sztuk
ocet winny 4 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
vegeta według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Szczaw oczyścić i drobno pokroić. Do rosołu dodać ziemniaki i gotować do miękkości, dodać szczaw, doprawić jarzynką i pieprzem. Gotować 10 minut, zmiksować i dodać śmietanę.
Zagotować 1 litr wody z octem, ostrożnie wbijać jajka do wrzątku. Kiedy białka się zetną, wyjąć i przełożyć do zupy. Posypać natką pietruszki.

Uwagi:

kostki rosołu królewskiego, posiekana natka pietruszki

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: kucharka1961

Data: 2010-08-30

zupa niedobra, mi wyszła zolta a nie niebieska jak u ciebie

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER