Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Jaja pieczone

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko na twardo 5 sztuk
jajko 3 sztuk
bułka 1 sztuk
masło 5 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Bułkę namoczyć w niewielkiej ilości gorącej wody i osączyć.
Jajka pokrajać na bardzo cienkie talarki.
Utarte masło połączyć z zieleniną, dodać bułkę, surowe żółtka, dokładnie wymieszać z ubitymi na pianę białkami, z solą, pieprzem, śmietaną i talarkami jaj.
Masę przełożyć do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia i wstawić do ciepłego piekarnika. Piec 35 minut w 190 stopniach.

Uwagi:

posiekany koperek lub szczypiorek; posiekana zielona pietruszka

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER