Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Kalafior z ziemniakami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czosnek 2 ząbki
ziemniak 6 sztuk
cebula 2 sztuk
kalafior 1 sztuk
olej słonecznikowy tłoczony na zimno 4 łyżek stołowych
przyprawy 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Ziemniaki wyszorować i ugotować w łupinach. Ostudzić i pokroić w plastry. Kalafiora umyć i podzielić na małe różyczki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kalafiora przez kilka minut na złoty kolor. Do rondla włożyć kalafiora i ziemniaki. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Dołożyć do rondla z ziemniakami i kalafiorem. Podlać odrobiną wody (około 4 łyżek) i dusić pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec duszenia dodać zmiażdżony czosnek i przyprawy.

Uwagi:

Przyprawy: kminek, imbir, papryka, gałka muszkatołowa, sól


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER