Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kotlety grzybowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyb 500 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
bułka tarta 0.5 szklanek
jajko 1 sztuk
vegeta 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Dobrze osączone z wody grzyby zmiksować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, usmażoną na oleju drobno posiekaną cebulę, jajko, bułkę tartą, przyprawę jarzynka. Łyżką dobrze wszystko wymieszać doprawiając pieprzem i solą. Z masy, rękoma, formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Uwagi:

Grzyby gotowane i pokrojone, bułka tarta do panierowania.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Wube

Data: 2009-04-27

pychotka

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER