Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Racuchy kokosowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 0.5 szklanek
mąka 0.5 szklanek
jajko 1 sztuk
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
cukier 0.5 łyżek deserowych
soda oczyszczona 0.25 łyżek deserowych
wiórki kokosowe 50 gramów
likier kokosowy 2 łyżek stołowych
sól według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Mąkę wymieszać, w rondelku z mlekiem i jajkiem, tak aby nie było grudek. Dodać pozostałe składniki i dobrze połączyć. Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść dość gęste ciasto, formując niewielkie placuszki. Smażyć na małym ogniu, na rumiano z obu stron.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER