Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Whisky sangaree

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 3 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
whisky szkocka 30 mililitrów
porto 10 mililitrów
cukier puder 0.5 łyżek deserowych
woda sodowa 60 mililitrów
gałka muszkatołowa sproszkowana według uznania

Wykonanie:

W szklance koktajlowej rozpuścić cukier w niewielkiej ilości wody, dodać 3 kostki lodu, wlać pozostałe składniki, wymieszać i dopełnić wodą sodową. Oprószyć gałką muszkatołową.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER