Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Egzotyczny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wino czerwone wytrawne 4 szklanek
sok ananasowy 2 łyżek stołowych
herbata cytrynowa 5 łyżek stołowych
wino madera 2 łyżek stołowych
arak 3 łyżek stołowych
ananas w plastrach 5 sztuk
zapach migdałowy 4 sztuk

Wykonanie:

Drobno pokrojone w kostkę owoce zalać w miseczce sokiem ananasowym wymieszanym z maderą i odstawić do lodówki na 1 godz. Zagrzać wino( nie gotować). Rozpuścić w nim herbatę cytrynową i wymieszać, dodać owoce razem z zalewą. Napój wlać do wazy, dodać arak i od razu podawać.

Uwagi:

rozpuszczona herbata cytrynowa, połówki brzoskwiń z syropu - 4 sztuki

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Twoja stara

Data: 2009-02-11

pyszne

Autor: Floress

Data: 2008-12-31

pyszne

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER