Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Cielęce kuleczki z grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cielęcina mielona 500 gramów
grzyb 300 gramów
jajko 1 sztuk
bułka 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznania
rosół drobiowy 0.75 szklanek
mleko 0.5 szklanek
bułka tarta 6 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki

Wykonanie:

Namoczoną bułkę w mleku ,odsączyć. Mielone mięso wymieszać z bułką odciśniętą dodać jajka, czosnek przeciśnięty, sól, pieprz.Mieszać aż do momentu uzyskania gładkiej jednolitej masy. Uformować z masy kuleczki, niewielkie, obtoczyć każdą w bułce tartej, następnie podsmażyć na tłuszczu.
Później należy podsmażyć grzyby, które oczywiście najpierw poddajemy obróbce wstępnej czyli myciu, i czyszczeniu.Następnie wymieszać grzyby z kuleczkami i zalać rosołem, dusić pod przykryciem około 20 minut. Na koniec posypać pietruszką.

Uwagi:

rosół z kostki drobiowy

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER