Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Cielęcy gulasz z jogurtem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
kostka wołowa instant 1 kostek
natka pietruszki według uznania
mąka 1 łyżek stołowych
liście laurowe 1 sztuk
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
olej 1 łyżek deserowych
jogurt naturalny 100 gramów
cebula 1 sztuk
cielęcina 500 gramów
por 1 sztuk

Wykonanie:

Umyte i osuszone mięso cielęce pokroić w kostkę , posypać solą i pieprzem. Następnie zalać wodą tak aby przykryć mięsem, dodać listek laurowy. Cielęcinę dusić pod przykryciem aż zacznie się robić miękka (dusić na małym ogniu)
Por pokroić i usmażyć razem z cebulką na maśle.Przerzucić to do mięsa i dusić przez około 15 minut. Jogurt wymieszać z mąką, sokiem z cytryny, dodać do tego kilka łyżek gorącego wywaru z kostki a następnie wlać do mięsa i wymieszać.Zagotować.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER