Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Cielęcina pieczarkowo-pomidorowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
pieczarki 300 gramów
pomidory w puszce 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
śmietana 4 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
cielęcina 400 gramów

Wykonanie:

Cielęcinę umytą i osuszoną , drobno pokroić. Pomieszać ze śmietaną i cienko pokrojona cebulką, posolić.
Do garnka wlać łyżkę oleju, włożyć mięso i polać jeszcze olejem, wsadzić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200stopni i piec około 30 minut(podczas pieczenia mięso należy polewać wywarem lub przykryć folią aluminiową tak aby podczas obróbki cieplnej nie wyschło za bardzo. Po pieczeniu wyjąć naczynie z cielęciną, ułożyć na nim pieczarki pokrojone w paseczki, skropić olejem, posypać natką, umieścić na wierzchu jedną warstwę pomidorów, popieprzyć.
Wsunąć jeszcze do piekarnika i piec około 15 minut.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER