Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Rolada schabowa z jajkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
schab bez kości 1 kilogramów
boczek wędzony 300 gramów
szynka 200 gramów
jajko na twardo 5 sztuk
smalec 0.75 kostek
żelatyna 40 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Mięso oczyścić z błon, rozbić, obsypać solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć pokrojony w plastry boczek i szynkę, a na krawędzi płata poukładać połówki jajek. Zrolować mięso, uważając, aby żaden składnik nie wypadł z środka. Obsmażyć roladę patelni, na odrobinie smalcu. Umieścić mięso w brytfance, podlać szklanką wody, a na wierzchu położyć wiórki smalcu. Piec w piekarniku ok.60 minut w 200 stopniach. Zimną roladę pokroić w poprzek na trzy części i zalać tężejącą galaretką mięsną, zrobioną z wywaru z pieczenia + żelatyna (na 1 litr wywary 40g żelatyny). Sklarować dwoma białkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: edl26

Data: 2008-12-12

super polecam

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER