Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Oponki z sera

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 60
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser 500 gramów
mąka 1 kilogramów
cukier 1 szklanek
margaryna 0.5 kostek
jajko 2 sztuk
cukier waniliowy 15 gramów
cukier puder według uznania
soda oczyszczona 2 łyżek deserowych
spirytus 30 mililitrów
sól według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać zmielony ser, miękką margarynę, cukry, sodę i szczyptę soli oraz jajka i alkohol. Wyrobić ciasto, rozwałkować na grubość ok.1,5 cm i szklanką wykrawać krążki, a w każdym wyciąć małą dziurkę. Smażyć na gorącym oleju, z obu stron na rumiano. Obsączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.

Uwagi:

ser zmielony

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER