Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Ciastka a`la pączki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 40
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
mleko 1 szklanek
margaryna 50 gramów
masa marcepanowa 100 gramów
jajko 2 sztuk
cukier 0.5 szklanek
olejek migdałowy według uznania
proszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowych
migdały 100 gramów
sól według uznania
olej według uznania
cukier puder według uznania

Wykonanie:

Rozdrobnioną masę marcepanową utrzeć z jajkami, cukrem i olejkiem, dodać mleko, mąkę z proszkiem, roztopioną i ostudzoną margarynę i szczyptę soli. Wyrobić gładkie ciasto. Podzielić je na dwie części, rozwałkować na placki o grubości 3 cm i szklanką wykrawać krążki. Smażyć partiami na gorącym oleju, po 5 minut z każdej strony. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku, oprószyć cukrem pudrem i ozdobić posiekanymi migdałami.

Uwagi:

migdały mielone 100 g. + migdały do dekoracji

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER