Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Grzyby zapiekane z warzywami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryż 250 gramów
masło 80 gramów
cebula 1 sztuk
grzyb 300 gramów
papryka w strąku 3 sztuk
pomidor 6 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
ser żółty starty 60 dekagramów

Wykonanie:

Posiekaną cebulę podsmażyć na maśle, dodać pokrajane grzyby i paprykę, doprawić solą i pieprzem. Dusić około 6 minut. Wrzucić pokrojone pomidory i całość jeszcze trochę poddusić. Wymieszać z ugotowanym ryżem i przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Z wierzchu posypać utartym serem i wiórkami masła. Zapiekać około 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

Uwagi:

Grzyby: maślaki, pieczarki, kurki, borowiki


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER