Użytkowników online: 24
kulinaria
« Powrót  

Grzyby z papryką i jogurtem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyb 500 gramów
cebula 1 sztuk
masło 40 gramów
sól według uznania
kminek według uznania
papryka słodka 1 łyżek deserowych
bulion 1 szklanek
jogurt naturalny 1 sztuk
mleko 1 szklanek

Wykonanie:

Grzyby dokładnie oczyścić, dusić 15 minut na maśle, posolić i przyprawić. Podczas duszenia dolewać bulion. Cebulę podsmażyć, posypać sproszkowaną papryką. Zalać jogurtem rozmieszanym z mlekiem. Gotować około 15 minut, przecedzić i połączyć z resztą bulionu oraz z uduszonymi grzybami. Rozgrzać i podawać z ryżem.

Uwagi:

Grzyby: purchawki chropowate, kurki, gołąbki, gąski, koźlarze


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER