Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Grzyby z fasolką i pomidorami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyb 600 gramów
fasola szparagowa 400 gramów
pomidor 400 gramów
masło 40 gramów
mleko 1 szklanek
mąka 1 szklanek
cebula 1 sztuk
kminek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Drobno pokrojone grzyby ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić (nie wylewać z wody) i krótko dusić na maśle, na którym uprzednio podsmażona została z pieprzem, kminkiem i solą posiekana cebula. Strąki fasoli pokroić i gotować około 20 minut, a następnie razem z pokrojonymi pomidorami włożyć do grzybów i udusić. Kiedy fasolka i grzyby będą miękkie, całość dokładnie wymieszać, dolać część wody pozostałej z gotowania grzybów i podgrzewać bez przykrycia. Na koniec dodać rozmieszaną z mlekiem mąkę i zagotować. Podawać z ziemniakami.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER