Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Grzyby z dziewięcioma przyprawami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyby suszone 60 gramów
bułka tarta 160 gramów
cebula 3 sztuk
olej według uznania
sól według uznania
skórka z cytryny 1 sztuk
jajko 3 sztuk
mleko 2 szklanek
czosnek według uznania
majeranek według uznania
pieprz według uznania
kminek według uznania
imbir według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
bazylia według uznania
goździk według uznania
szałwia według uznania

Wykonanie:

Suszone grzyby opłukać pod bieżącą wodą i moczyć 2 godziny w 3 razy większej ilości letniej wody. Następnie ugotować w małej ilości osolonej wody, dokładnie odsączyć i posiekać. Wymieszać z usmażoną na oleju, drobno pokrojoną cebulą, dodać jajka, bułką tartą, wszystkie przyprawy, sól i skórką z cytryny. Wlać mleko w takiej ilości, aby masa nie była ani zbyt gęsta, ani zbyt rzadka. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką formy i w uprzednio nagrzanym piekarniku upiec na złocisty kolor. Danie można podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno.

Uwagi:

Grzyby: maślaki, koźlarze, borowiki, kurki


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER