Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Grzyby w galarecie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kurka 40 dekagramów
prawdziwek 15 dekagramów
podgrzybek 15 dekagramów
groszek zielony 20 dekagramów
cebula 2 sztuk
rosół warzywny 500 mililitrów
agar-agar 4 łyżek stołowych
oliwa z oliwek 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Grzyby oczyścić, opłukać, osuszyć, większe pokroić. Cebulę drobno posiekać. Groszek ugotować. Warzywa udusić na oliwie, dolać rosół warzywny, zagotować. Rozpuścić agar-agar, doprawić pieprzem i solą. Do foremek wlać trochę galarety i wstawić do lodówki. Przed wyłożeniem galaretek na półmisek, foremki należy wstawić na chwilę do ciepłej wody. Podawać jako przystawkę z sosem winegret, sosem tatarskim lub sokiem z cytryny.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER