Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Ciasto ze szpinakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ciasto francuskie 500 gramów
szpinak 500 gramów
cebula 1 sztuk
ser ricotta 400 gramów
mleko 0.5 szklanek
parmezan starty 100 gramów
jajko 6 sztuk
olej 1.5 łyżek stołowych
vegeta 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania

Wykonanie:

Ciasto i szpinak rozmrozić. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Rozdrobniony ser połączyć z 100ml mleka, dodać szpinak, cebulę i parmezan, doprawić jarzynką i pieprzem. Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć do tortownicy wysmarowanej olejem. Uformować brzeg. Na cieście rozłożyć masę. Łyżką zrobić w masie 6 wgłębień, do każdego wbić jajko. Pozostałe ciasto rozwałkować i ułożyć na masie. Ciasto posmarować resztą mleka i nakłuć widelcem. Piec ok. 40 minut w 200 stopniach. Podawać z barszczykiem.

Uwagi:

ciasta francuskie i szpinak mrożone

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER