Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Gęś faszerowana jabłkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 240 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
gęś 1 sztuk
vegeta 2 łyżek stołowych
jabłka winne 500 gramów
śliwki suszone 200 gramów
śmietana 4 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania

Wykonanie:

Gęś umyć i osuszyć. Natrzeć wewnątrz i zewnątrz przyprawą i pieprzem.
Obrane jabłka pokroić w ósemki i połączyć z umytymi śliwkami. Nadziać gęś, zaszyć, włożyć do brytfanki, podlać 0,5 szklanki wody i piec pod przykryciem 3 godz.,od czasu do czasu polewać sosem z pieczenia. Gdy będzie miękka zebrać tłuszcz, polać zimną wodą(0,5 szklanki) i piec jeszcze 15 minut odkrytą, aby skórka była chrupiąca. Mąkę połączyć ze śmietaną, dodać do sosu i zagotować. Gęś podawać z sosem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER