Użytkowników online: 26
kulinaria
« Powrót  

Zupa z soczewicą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet drobiowy 400 gramów
rosół drobiowy 2 kostek
oliwa z oliwek 3 łyżek stołowych
por 1 sztuk
ząbek czosnku 1 sztuk
soczewica konserwowa 200 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
imbir według uznania

Wykonanie:

Rosół drobiowy przyrządzić w/g przepisu na opakowaniu. Por i paprykę oczyścić i pokroić. Por i rozdrobniony czosnek podsmażyć na łyżce oliwy, dodać do rosołu, gotować 15 minut. Filety drobiowe pokroić w paski, podsmażyć na pozostałej oliwie. Zupę połączyć z mięsem, soczewicą i papryką, gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku imbirem, sokiem z cytryny i pieprzem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER