Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Golonka duszona

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 150 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
golonka 4 sztuk
bulion warzywny 3 kostek
włoszczyzna bez kapusty 500 gramów
cebula 2 sztuk
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
smalec 3 łyżek stołowych
piwo 100 mililitrów
ziele angielskie 4 sztuk
liście laurowe 2 sztuk

Wykonanie:

Warzywa oczyścić, pokroić w słupki. Golonki zrumienić na smalcu, posmarować koncentratem pomidorowym, skropić piwem i podsmażyć. Przełożyć do garnka, dodać kostki bulionowe, warzywa i przyprawy. Zalać gorącą wodą tak, by mięso i warzywa były przykryte. Dusić ok. 2 godz. do miękkości.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER