Użytkowników online: 43
kulinaria
« Powrót  

Kaczka pieczona w rosole

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kaczka 1 sztuk
vegeta 2 łyżek stołowych
rosół drobiowy 1 kostek
marchew 1 sztuk
gruszka 1 sztuk
morela suszona 200 gramów
masło 1 łyżek stołowych
orzeszki ziemne łuskane 100 gramów
bułka 1 sztuk

Wykonanie:

Kaczkę umyć,osuszyć i natrzeć jarzynką. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Marchewkę i gruszkę obrać i pokroić. Umyte morele drobno posiekać. Owoce i marchewkę smażyć na maśle 5 minut. Połączyć z bułką i orzeszkami. Doprawić jarzynką. Kaczkę napełnić nadzieniem i spiąć, ułożyć w naczyniu do zapiekania. Rosół przyrządzić w/g przepisu na opakowaniu. Szklanką rosołu podlać kaczkę. Piec 30 minut w 220 stopniach, następnie kaczkę odwrócić, dodać resztę rosołu i piec pod przykryciem jeszcze 1,5 godz.w 180 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER