Użytkowników online: 47
kulinaria
« Powrót  

Pieczeń w sosie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wołowina 1 kilogramów
sos pieczeniowy ciemny 1 sztuk
maggi 3 łyżek stołowych
rosół wołowy 1 kostek
musztarda 1 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pieprz według uznania

Wykonanie:

Wołowinę natrzeć przyprawą, posmarować musztardą i pozostawić na 30 minut. Następnie obsmażyć na oleju. Rosół rozprowadzić 1 szklance gorącej wody i podlać nim mięso, dodać pokrojoną cebulę, doprawić pieprzem i dusi na małym ogniu ok. 1,5 godz.
Sos pieczeniowy przyrządzić w/g przepisu na opakowaniu. Wołowinę pokroić w plastry i polać sosem

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER