Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Gołąbki z boczniakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
ryż ciemny 1 szklanek
boczniak 50 gramów
cebula 2 sztuk
olej słonecznikowy 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
tymianek według uznania

Wykonanie:

Kapustę obgotować i rozdzielić na poszczególne liście. Ryż ugotować na sypko. Grzyby gotować przez około 20-30 minut w małej ilości wody, osaczyć, drobno posiekać. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oleju, dodać grzyby, ryż i przyprawy. Masa musi być gęsta. Dokładnie wymieszać. Masę nakładać na obgotowane liście kapusty i zawijać w gołąbki. Ułożyć gołąbki w garnku, zalać wodą pozostałą z obgotowania kapusty i dusić 10-20 minut. Można podawać z pikantnym sosem pomidorowym.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: polawiacz

Data: 2009-01-06

lipa

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER