Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Makowiec bez mąki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mak mielony 300 gramów
cukier 1 szklanek
jajko 6 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
orzechy włoskie 100 gramów
olejek rumowy według uznania
polewa biała 1 sztuk

Wykonanie:

Zmielony trzykrotnie mak wymieszać z utartymi z cukrem żółtkami, olejkiem, posiekanymi orzechami i bułką tartą, a na końcu z ubitą na sztywno pianą z białek. Masę przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok.45 minut. Zimne ciasto polać białą polewą czekoladową.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Sylwia

Data: 2010-08-24

w bułce tartej jest mąka tak nawiasem.

Autor: Need

Data: 2007-12-22

a tu n ie trzeba margaryny? ;>

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER