Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Gołąbki z kaszą gryczaną

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 55 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta biała 1 sztuk
kasza gryczana 1 szklanek
konina 30 dekagramów
cebula 2 sztuk
olej słonecznikowy 2 łyżek stołowych
majeranek według uznania
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Z kapusty wyjąć głąb i w całości wrzucić ją na osolony wrzątek, gotować 15 minut. Przygotować farsz: tofu przesmażyć na patelni z cebulką. Połączyć z ugotowaną uprzednio kaszą, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Nakładać farsz na liście kapusty, zawijać i układać gołąbki w dużym naczyniu do zapiekania. Podlać bulionem z warzyw lub wodą, dodać łyżkę oleju i zapiec przez około 30 minut.

Uwagi:

Kasza gryczana powinna być ugotowana na sypko.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER