Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Gołąbki po afrykańsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta biała 1 sztuk
ryż 150 gramów
banan 300 gramów
rodzynki 50 gramów
śmietana 0.7 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
curry według uznania

Wykonanie:

Kapustę ugotować w wywarze z warzyw. Ryż opłukać, zalać dużą ilością wrzącej wody, ugotować na półmiękko, odcedzić. Banany umyć, obrać, pokrajać w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z ryżem i opłukanymi rodzynkami, doprawić. Na przygotowanych liściach kapusty układać nadzienie, założyć brzegi do środka i zawinąć w rulon; ułożyć w rondlu wyłożonym liśćmi kapusty, i dusić do miękkości pod przykryciem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Lola :D

Data: 2007-12-05

ble to musi być okropne :( ochydne:/ obrzydliwe:C ble ble ble co za świnistwo!!!!!!!!!!!!!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER