Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Śledzie korzenne

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet ze śledzia 500 gramów
cebula 4 sztuk
przecier pomidorowy 3 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki 3 sztuk
cukier puder 2 łyżek deserowych
Cynamon 0.5 łyżek deserowych
goździk 0.5 łyżek deserowych
ziele angielskie 0.5 łyżek deserowych
pieprz mielony 0.5 łyżek deserowych
liście laurowe 4 sztuk
imbir 0.5 łyżek deserowych

Wykonanie:

Filety moczyć 3 godz. w zimnej wodzie, zmieniając co 30 minut wodę. Osuszyć, ułożyć w salaterce, posypać utartą z cukrem pudrem mieszanką korzenną, przykryć folią i wstawić na noc do lodówki. Obraną cebulę pokroić w cienkie plasterki, zeszklić na oleju, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku cukrem, pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać i przestudzić.
Na półmisku ułożyć warstwę pokrojonych na porcje śledzi, przykryć je przygotowanym sosem cebulowo-pomidorowym, udekorować gałązkami natki pietruszki.

Uwagi:

natka pietruszki - gałązki, zmielone goździki i ziele angielskie, roztarte i rozkruszone liście laurowe

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER