Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kotlety indycze w sosie curry

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone z indyka 500 gramów
bułka czerstwa 1 sztuk
cebula 1 sztuk
jajko 1 sztuk
rodzynki 2 łyżek stołowych
migdały posiekane 2 łyżek stołowych
olej według uznania
curry 1 łyżek deserowych
bulion warzywny 2 szklanek
śmietana kremówka 0.75 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
cukier według uznania

Wykonanie:

Namoczoną w wodzie bułkę odcisnąć i dać do mięsa. Dodać jajko, posiekaną cebulę, połowę rodzynek i 1/3 posiekanych migdałów. Wszystko dobrze wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Z masy uformować nieduże kotlety. Obsmażyć je na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla, oprószyć curry, dodać pozostałe rodzynki i migdały. Śmietanę wymieszaną z mąką rozprowadzić gorącym bulionem, doprawić curry i cukrem oraz solą i pieprzem, wlać na kotlety i dusić kilka minut na małym ogniu. Przed podaniem posypać posiekaną natką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER