Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Galaretka z indyka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
podroby z indyka 500 gramów
włoszczyzna 200 gramów
czosnek 2 ząbki
żelatyna 1 łyżek stołowych
ziele angielskie 3 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
natka pietruszki 4 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Podroby oczyścić i umyć. Włoszczyznę obrać, umyć i wraz z mięsem, zielem angielskim oraz listkiem włożyć do garnka i zalać 1,5 lita wody, posolić i gotować ok. 1 godz.aż podroby będą miękkie. 15 minut przed końcem gotowania włożyć czosnek. Miękkie mięso wyjąć, ostudzić, obrać z kości i pokroić na kawałki. Wywar przecedzić. Marchew pokroić w drobną kostkę ( część odłożyć do przybrania). Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej przegotowanej wody, rozpuścić w ciepłym wywarze, , doprawić solą i pieprzem. Mięso i marchew połączyć z wywarem. Na dnie salaterek ułożyć gałązki natki pietruszki. Galaretkę rozlać do salaterek i wstawić do lodówki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER