Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Faszerowane grzyby

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieczarka 9 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
siemie lniane 1 łyżek stołowych
oliwa z oliwek 2 łyżek stołowych
tymianek 1 łyżek deserowych
pieprz czarny według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Pieczarki umyć. Wydrążyć środki z 6 dużych pieczarek, tak aby utworzyła się "miseczka" na farsz. Środki i pozostałe 3 pieczarki pokroić w bardzo drobną kostkę. Rozgrzać oliwę na patelni i wrzucić pieczarki, pokrojoną również w bardzo drobną kostkę cebulę i paprykę oraz rozdrobniony czosnek. Smażyć do zarumienienia, pod koniec dodać uprażone na suchej patelni siemię lniane, cytrynę, tymianek, pieprz i sól. Wymieszać i farsz włożyć do przygotowanych pieczarek. Ułożyć pieczarki na wysmarowanej oliwą blasze i zapiec w piekarniku przez około 10 minut.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER