Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Wafle z budyniem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
margaryna 1 kostek
cukier 3 szklanek
kakao 2 łyżek stołowych
budyń waniliowy 2 sztuk
mleko 1 szklanek
wafle według uznania

Wykonanie:

Margarynę z cukrem i kakaem rozpuścić na ogniu. Budynie rozrobić w mleku i wlać na gotującą margarynę. Cały czas mieszając zagotować.
Ciepłą masa smarować wafle.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Niebieska Kokardka

Data: 2011-10-19

Właśnie zrobiłam. Hm.. Margaryna się zważyła w momencie 'zagotowania', co było i tak minimalne bulgotanie. Margaryna 'Kasia'. Budyń oddzielił się od margaryny, udało się go uratować i wrzucić na wafle. Beciu, napisz jaki Ty masz na to sposób, może to kwestia odpowiedniego momentu:)

Autor: Niebieska Kokardka

Data: 2011-10-19

Dużo czasu minęło. Czy nie chodzi przypadkiem o to, że margaryna nie ma prawa się zagotować? W innym przypadku się zważy i właśnie wyjdzie płynny krem. Tak samo robi się polewę czekoladową. Ja chyba jednak spróbuję tego przepisu.

Autor: wrrr

Data: 2011-09-09

robiłam tego wafla..porazka! ! ni epolecam. zrobiła sie rzadka płynna masa, i jak ja mam smarowac tym wafla? wbeznadziejny przepis. Ten co to zamiescil chyba nie robil tego wczesniej w domu. dobrze ze gosci mam jutro wieczorem zdarze zrobic inna mase

Autor: Panna Kucharka

Data: 2010-05-08

zawsze mieszajac margaryne z cukrem i kakaem nalezy dodac 2 do 4 łyżek wody. Inaczej nigdy się nie uda :))

Autor: Ina

Data: 2009-02-27

Nie bede z panem polemizowac . Najlepiej bedzie jak na ten temat wypowiedza sie inni czytelnicy tej stronki . Zaskakujace -oprocz mojej opinii nie ma ani jednej .Najwyrazniej ta stronka nie cieszy sie wielka ,,ogladalnoscia ,, :) i wcale sie temu nie dziwie .

Autor: Becia

Data: 2009-02-27

Jeśli ktoś nie potrafi rozpuścić, mieszając, margaryny z cukrem i kakaem na małym ogniu, to nie powinien brać się za ten przepis. Proponuję posmarować sobie wafle dżemem o ulubionym smaku, będzie szybciej, łatwiej i prościej.

Autor: Ina

Data: 2009-02-27

Nie bede probowac elektrycznie i nie radze nikomu tego robic . Poza tym powinno tu byc zaznaczone ,ze aby mase doprowadzic do odpowiedniej konsystencji potrzebny jest mikser .Jak napisalam -szkoda skladnikow .

Autor: Domi

Data: 2009-02-26

Może warto spróbować mieszać elektrycznie?;))

Autor: Ina

Data: 2009-02-26

Co to jest?Czy ktos wyprobowal ten przepis zanim go tutaj zamiescil?Robilam wszystko dokladnie wedlg wskazowek i juz na poczatku cukier pozbijal sie w grudy mimo ze cigle mieszalam go z margaryna .Porazka !Ostrzegam-szkoda skladnikow

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER