Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Fasolka zapiekana z grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
bułka tarta według uznania
śmietana 1 szklanek
mąka 2 łyżek stołowych
seler 0.25 sztuk
marchew 0.5 sztuk
cebula 2 sztuk
migdały 50 gramów
masło 4 łyżek stołowych
gąska zielonka 200 gramów
fasola szparagowa 300 gramów

Wykonanie:

Fasolkę szparagową pokroić, obgotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Sparzone wrzątkiem migdały obrać ze skórki i zrumienić na maśle. Dodać drobno posiekaną cebulę i natkę oraz pokrojone w kostkę marchew i seler. Całość udusić. Osobno poddusić w łyżce masła pokrojone w plasterki gąski, oprószyć mąką, rozprowadzić śmietaną i małą ilością wywaru z fasolki, doprowadzić do wrzenia i krótko gotować. Warzywa z migdałami i fasolkę przełożyć do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia i zalać sosem grzybowym. Z wierzchu polać zasmażką z bułki tartej i reszty masła. Zapiec w średnio nagrzanym piekarniku.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER