Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Wafle z dżemem i masą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
margaryna 1 kostek
cukier 1.5 szklanek
mleko 1 szklanek
mleko w proszku 2 szklanek
kakao 2 łyżek stołowych
dżem 1 sztuk
wafle według uznania

Wykonanie:

Margarynę z cukrem i mlekiem zagotować. Dodać mleko w proszku i kakao. Pogotować 5 - 10 minut na małym ogniu, cały czas mieszając.
Wafle smarować dżemem i na to gorącą masę.

Uwagi:

Zamiast dżemu można użyć marmoladę.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: paul

Data: 2012-01-03

Nie tak tylko tak wafla posmarować dżemem wżykryć waflem i gotowe.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER