Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Śledzie w sosie tatarskim

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet ze śledzia 8 sztuk
ogórek konserwowy 2 sztuk
jajko na twardo 2 sztuk
grzyby marynowane 1 sztuk
majonez 1 sztuk
pieprz według uznania

Wykonanie:

Białka jajek, ogórki i grzybki drobno posiekać. Żółtka przetrzeć przez sito i połączyć z majonezem. Dodać posiekane składniki, pieprz i wymieszać. Do słoika wlać 3 łyżki sosu, następnie położyć wymoczony i pokrojony filet śledziowy, i zalać sosem. W ten sposób ułożyć całość, Zakręcić słoik i wstawić do lodówki na 3 godz.

Uwagi:

Do potrawy używamy całego słoiczka grzybków marynowanych.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER