Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Babka kokosowo ananasowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
margaryna 0.5 sztuk
mąka 200 gramów
miód płynny 50 gramów
dżem ananasowy 100 gramów
jajko 3 sztuk
proszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowych
cukier waniliowy 10 gramów
wiórki kokosowe 50 gramów
rodzynki 100 gramów
czekolada 50 gramów
polewa czekoladowa 1 sztuk
aromat cytrynowy według uznania

Wykonanie:

Margarynę, dżem, miód mikserem wyrobić na puszystą masę.
Dodawać po 1 jajku i dalej ubijać, potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kilka kropel aromatu cytrynowego, cukier waniliowy, wiórki kokosowe, wymoczone rodzynki i czekoladę grubo pokrojoną.
wyrobić gładkie ciasto i wylać do przygotowanej formy.
Piec około 45 minut w temp. 200 stopni.
Zimną babkę polać polewą i posypać wiórkami.

Uwagi:

Formę przygotowuje się smarując tłuszczem i posypując bułką tartą.
Zamiast tego można użyć odpowiedni papier do pieczenia.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER