Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Babka marmurkowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
margaryna 150 gramów
jajko 4 sztuk
cukier 250 gramów
mleko zsiadłe 1 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mąka 500 gramów
kakao 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Mąkę wymieszać z proszkiem.Margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku.
Do utartej masy dodać roztrzepane kwaśne mleko i cukier waniliowy,i dobrze utrzeć.
Następnie dodać mąkę i ucierać.
Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.
2/3 ciasta włożyć do przygotowanej formy.
Pozostałe ciasto utrzeć z kakaem i włożyć na wierzch. Piec 45-60 minut .

Uwagi:

Zamiast kwaśnego mleka można użyć śmietanę.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER