Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Zrazy z kozim serem i szpinakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 55 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser kozi 150 gramów
sznycel indyczy 4 sztuk
pieprz według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
olej 3 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
sól według uznania
szpinak 600 gramów

Wykonanie:

Szpinak opłucz, odsącz.Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na łyżeczce oleju.Dołóż szpinak.Duś 3 minuty.Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową.Sznycel rozbij. Oprósz solą i pieprzem.Na każdym kawałku mięsa rozsmaruj porcję szpinaku.Posyp pokruszonym kozim serem.Mięso zwiń.Zrazy zrumień ze wszystkich stron na pozostałym oleju.Przełóż do żaroodpornego naczynia. Zapiekaj jeszcze 10 minut w temperaturze 175 stopni.Zrazy przełóż na przykryty sałatą półmisek.Podawaj z bekonem i gruszkami.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER