Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kopczyki migdałowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 45
czas(z pieczeniem/smażeniem): 200 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
migdały mielone 100 gramów
sok cytrynowy 1 łyżek deserowych
cukier 1.5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
sól według uznania
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
anyż według uznania
czekolada deserowa 100 gramów
białko 4 sztuk

Wykonanie:

Mielone migdały wsyp na mocno rozgrzaną patelnię. Mieszając, zrumień. Przełóż na talerzyk,wystudź.
Mocno schłodzone białka przelej do miseczki. Dosyp sól.Dodaj sok Z cytryny i cukier waniliowy. Powoli dosypując małe porcje cukru, ubij mikserem, na bardzo szklistą i sztywną pianę.
Pianę z białek wymieszaj z anyżem, mąką ziemniaczaną i migdałami.
Masę bezową umieść w szprycy z końcówką o okrągłym otworze.
Małe porcje masy wyciskaj na blachę pokrytą papierem do pieczenia formując kopczyki.
Blachę wsuń do piekarnika rozgrzanego do temperatury 75 stopni.
Ciastka obsuszaj przez ok 3 godziny.
zupełnie zimne bezowe kopczyki udekoruj ciemnymi strumieniami stopionej wcześniej czekolady lub polewy

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER