Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Koperta schabowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser lazur srebrzysty 300 gramów
schab 600 gramów
brokuła 200 gramów
vegeta według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
śmietana kremówka 0.5 litrów

Wykonanie:

Śmietanę podgrzewamy i dodajemy starty ser Lazur srebrzysty. Energicznie mieszamy i doprawiamy do smaku przyprawą warzywną, solą i pieprzem. Powstałym sosem polewamy kopertę schabową. Schab rozbijamy na cienkie plastry i posypujemy solą i pieprzem. Na środek schabu układamy sparzone brokuły i starty ser Lazur srebrzysty. Następnie formujemy kopertę i smażymy na wolnym ogniu ok.10 minut z każdej strony. Smażenie rozpoczynamy na stronie gdzie powstało zamknięcie koperty a następnie na drugiej.

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER