Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Indyk nadziewany mięsem i warzywami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
masło według uznania
szynka w plastrach 3 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
czosnek 4 ząbki
cebula 2 sztuk
jabłko 1 sztuk
por 1 sztuk
pieczarka 5 sztuk
seler naciowy 2 łodyga
pietruszka 2 sztuk
marchew 2 sztuk
wieprzowina 25 dekagramów
wołowina 25 dekagramów
indyk 1 sztuk

Wykonanie:

Indyka posolić i natrzeć pieprzem. Warzywa obrać i bardzo starannie umyć .Mięso oraz warzywa posolić . Indyka wypełnić wszystkimi składnikami (w całości) i zaszyć , ułożyć na wysmarowanej masłem blasze, obłożyć kawałkami masła i piec, co jakiś czas polewając powstałym sosem. Po upieczeniu usunąć nitkę , którą zaszyty był indyk, wyjąć nadzienie i ułożyć na półmisku wokół indyka. Podawać z borówkami lub owocami z kompotu.

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Tula

Data: 2010-04-02

niezły przepis, ciekawe opcje wykonania :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER