Użytkowników online: 29
kulinaria
« Powrót  

Kapusta nadziewana puree kasztanowym

Opis:

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czosnek 2 ząbki
oliwa z oliwek według uznania
boczek w plastrach 6 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
pietruszka 1 sztuk
jajko 2 sztuk
wołowina 300 gramów
cielęcina 300 gramów
kapusta biała 12 sztuk
kasztany jadalne 440 gramów

Wykonanie:

Gotować liście kapusty 10 min w osolonej wodzie. Odsączyć liście , wyłożyć na ściereczkę. Przygotować farsz: podsmażyć na złoto posiekany drobniutko czosnek, dodać trzy rodzaje mięsa, pietruszkę. Zdjąć z ognia, ostudzić , dodać 2 jajka i puree kasztanowe, wcześniej podgrzane w kąpieli wodnej z odrobiną mleka . Położyć dużą łyżkę tej mieszanki na każdy liść kapusty . Zamknąć liść okręcając każdy polową plasterka boczku . Przymocować wykałaczką lub innym szpikulcem. Ułożyć w naczyniu polać oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika na 45 min. w temp. 220 C .

Uwagi:

Kapusta biała :12 dorodnych liści.

Kasztany maja być starte na puree, nie dajemy ich w całości.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER